ANDRUM

gosedjurINBJUDAN TILL ATT SKAPA DITT EGET ANDRUM

ett program i personlig utveckling med inriktning på att vara kvinna och ledare

Syftet är att hitta ditt bästa sätt att vara kvinna och ledare, samt att förstå vikten av stillhet och reflektion som ett naturligt och nödvändigt inslag av livet. Sättet är att samtala varsamt om tillvarons komplexitet med väl beprövade metoder och teorier i ryggen. Vår ambition är att du efter programmet hittat ett större inre lugn och blivit bättre på att leda dig själv, vilket är en förutsättning för att bli bra på att leda andra.

Teori varvas med praktik under programmet. I en unik möjlighet till kärleksfull samvaro med naturen och djuren – framför allt fåren – försöker vi hitta till varandets vila och att lära känna oss själva på ett djupare plan. Vi tränar på att lyssna till vår egen inre röst och därmed utvecklas som kvinnliga ledare.

Vi reflekterar över ledarrollen i dagens hektiska tempo – ledarrollen i allmänhet och det kvinnliga ledarskapet i synnerhet. Vi ställer frågan: vad är mitt bästa sätt att leda som kvinna? Hur kan jag uppnå balans och välbefinnande i livet?

Reflektionen hjälper oss att göra ett slags positionsbestämning. Var är jag i förhållande till vad jag hade tänkt mig? Vad vill jag nå och hur kommer jag dit? Vilka värden styr mitt handlande?

Här är de viktigaste rubrikerna i programmet:

  • Vikten av stillhet och reflektion
  • Tysta promenader och besök hos fåren
  • Om självkänsla och dess betydelse i livet
  • Hur hittar man sin egen inre röst?
  • Om gränssättning och självbegränsande mönster
  • Att hitta sitt bästa sätt att leda som kvinna
  • Om okända kraftkällor inom oss

Vi är två kvinnor, Marja-Leena McMillion och Bella Tidblad, med sammanlagt över 60 års erfarenhet av yrkeslivet varav närmare 20 år som ledare. Mer information om oss finns längre ner i dokumentet.

För att hålla hög kvalitet i alla delar i programmet samt för att ge alla deltagare gott om utrymme, tar vi emot max 6 deltagare och enbart kvinnor.

Programmet sträcker sig från lunch till lunch inklusive övernattning. Hela programmet är förlagt till Undal Frugården i Södra Roslagen, cirka 45 minuter från Stockholms city.

UndalFrugardensovrumstorarummet

Vi bor och arbetar i en personlig och gemytlig hemmiljö. Helpension ingår i programmet och all matservering sker i Stora husets trivsamma kök. Sovrummen är personligt inredda och ligger både i Stora huset och Mormors stuga. Det finns två stycken 2-bäddsrum och två stycken enkelrum som fördelas enligt principen först-till-kvarn efter anmälningsdatum.

All mat är färsk och hemlagad på Undal Frugården för bästa smakupplevelse. Råvarorna är av hög kvalitet och väljs i första hand från lokala producenter och företagare samt är ekologiska. Särskilda matönskemål (vegetariskt, gluten- eller laktosfritt mm) ska meddelas bella.tidblad@gmail.com senaste 7 dagar innan vistelsen startar.

Totalpris: 4 300 kronor + 25% moms. Utöver programmet ingår i priset lunch, fika, middag, frukost och lunch samt logi. Summan faktureras efter anmälan, så glöm inte att uppge fakturamottagare och adress.

Datum för kommande program:

10-11 sept 2014

22-23 okt 2014

29-30 okt 2014

5-6 nov 2014

Mejla för mer info på bella.tidblad@gmail.com

Vi har fått frågor om vilken typ av ledare vi riktar oss till. Därför vill vi förtydliga att vi vår syn på ledarskap handlar dels om den formella positionen, dels om den funktionella positionen. Med den funktionella positionen menar vi alla som på ett eller annat sätt driver frågor eller vill påverka andra. Det kan handla om rollen som egen företagare, coach, utbildare, projektledare eller någon form av expertroll. Men vårt program handlar i första hand om det inre ledarskap.
Med tanke på detta kommer vi att dela upp inriktningen på programmet så att vi i vissa grupper fokuserar på den formella positionen som ledare, och i andra grupper fokuserar på den funktionella positionen ledare. Vilka datum som har vilken inriktning ser du här:

Vägbeskrivning: knappa in Undalsvägen 88, Åkersberga på GPS, eniro.se eller motsvarande. Ring Bella på 0708 60 90 76 för beskrivning de sista 500 meterna.

För frågor kring innehållet i programmet kontakta Marja-Leena info@mcmilliondialog.com  Telefon 0707 31 52 84

För frågor kring vistelsen på Undal Frugården kontakta Bella      bella.tidblad@gmail.com Telefon 0708 60 90 76

 MarjaLeenaMcMillon_0006.portratt

Marja-Leena McMillion, är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, organisationskonsult och coach. Hon har varit anställd både inom den offentliga och privata sektorn samt arbetat som konsult i eget företag under ca tio år. Hon har 4 års chefserfarenhet inom den offentliga sektorn. Som egen företagare har hon coachat såväl ledare som medarbetare, individuellt och i grupp. Hon har även genomfört ledarutvecklingsprogram i stora internationella företag i Sverige och i Finland. Arbetssättet är konsultativt och bygger på allas lika värde. Den inre och yttre dialogen utgör grunden. För mer information se www.mcmillondialog.com

Bella.porträtt.huvud

Bella Tidblad, är fårfarmare, webbstrateg och affärsutvecklare samt hälsorådgivare. Hon har närmare 30 yrkesår inom mediebranschen, främst Aftonbladet och TV4 varav de senaste 15 åren som ledare. Hon är i grunden nyhetsjournalist men var en av pionjärerna när det gäller att integrera internet med tidningar eller tv. Hon har nominerats till Stora Journalistpriset som grundare av Aftonbladets Viktklubb, ofta anlitats som internationell talare kring webbstrategi och var på TV4 chef samt ansvarig utgivare för bolagets nischade webbsajter (bl a fotbollskanalen.se och recept.nu). Numer delar hon sin tid mellan rådgivning hur företag kan öka sina intäkter via internet, hälsorådgivning och fårfarmande. För mer information se www.fårbloggen.se