TANKAR

Jag äter mycket gärna kött. Jag mår bra av kött och tycker att det är väldigt gott. Just därför vill jag jobba för att det ska säljas bra, gott kött som man kan äta med gott samvete.

Mina djur ska ha det så bra det bara går så länge de är i livet. De ska ha massor med kärlek och trygghet, bra foder och en god miljö. Mitt arbete med dem ska vara på deras villkor. Sista tiden i deras liv ska vara utan stress och obehag, slutet ska komma snabbt utan att djuren har förstått vad som ska hända.

Det händer att jag får frågan om jag inte mår dåligt när jag ska äta kött från mina egna djur. Nej, det gör jag inte. Däremot kan jag må dåligt av att se de överfulla kyldiskarna med billigt kött från utlandet. Jag kan stå och titta på köttbitarna och tänka på grisarna från Danmark och kossorna från Irland. Då undrar jag om deras existens inte var värd mer än 59:90 kronor kilot. Jag undrar hur deras liv var. Därför köper jag bara svenskt kött, eftersom Sverige har bland de hårdaste reglerna för djurhållning i världen.

Men helst äter jag alltså kött från min egen gård, och det med gott samvete, med vördnad och tacksamhet för vad djuren ger mig.